Single post

Propolis u Propomucil-u

PropoMucil® je prirodni antimikrobik – propolis sa N-acetilcisteinom (NAC) kod osoba sa problemima disajnih puteva praćenih stvaranjem šlajma.

PropoMucil® sadrži unapređenom tehnologijom prečišćen, prirodni propolis sa visokim sadržajem ukupnih polifenola u koji je inkorporiran prirodni N-acetilcistein.

PROPOLIS  u PropoMucil®-u odlikuje visoka efikasnost protiv bakterija, virusa i gljivica, bez alergena i glutena tako da ne postoji bojazan od potencijalnih alergijskih reakcija.

[dt_sc_titled_box type=”titled-box” title=”Da li ste znali” icon=”fa-question-circle” variation=”orange”]

Biljke luče smolaste supstance koje su bogate polifenolima koji deluju protiv bakterija, virusa i gljivica. Pčele od ove smole proizvode propolis, kojim oblaže košnicu, unutar koje se ne razvija nijedna infekcija uprkos veoma visokim temperaturama i štetnom uticaju okoline, i na taj način je dezinfikuju čime brane svoje stanište od tih uticaja omogućavaju preživljavanje u nepovoljnim klimatskim uslovima.

  •  Hemijski sastav propolisa je različit i bogat je smolama. Najispitivaniji i najčešće korišćen propolis je brazilski propolis, Brazilian Green Propolis, sledeći je smeđi propolis, Brown Propolis, iz Evrope, Severne Azije i Južne Amerike. Svi su bogati polifenolima, kompleksima od fenolne kiseline i flavonoida (glikozilata i aglikona) koji su odgovorni za antimikrobno delovanje.
  •  Propolis se sastoji od ~ 50% smola, bogat polifenolima (slobodni oblici flavonoida,
    fenolne kiseline i aglikona bioflavonoida i glikozida), ~ 30 % pčelinjeg voska, ~ 10 % esencijalnih ulja , 5 % polena i 5% različitih organskih jedinjenja.
  • Propolis je toliko kompleksnog sastava, da nijedna laboratorija ne može napraviti proizvod koji imitira njegova svojstva. Ali prednost propolisa  u PropoMucil®-u je ta što je on tehnološki unapređenom višestepenom ekstrakcijom dobijen ekstrakt bogatiji integralnim polifenolima (fenolna kiselina, bioflavonoidi, aglikani i glukozidi) veće efikasnosti, ali bez propratnih supstanci koji nemaju značaj.
  • Propolis je snažan antioksidans i imunostimulator, sprečava oštećenja ćelija usled dejstva slobodnih radikala, smanjuje oksidativni stres i jača imunitet. Propolis ima i anestetičko dejstvo, smanjuje bol koji je stalni pratilac bolesti.

PROPOLIS u PropoMucil®-u odlikuje:

[dt_sc_manual_list type=”type1″]

  • [dt_sc_box]1[/dt_sc_box] visoka antimikrobna, antiinflamatorna i antioksidativna efikasnost,
  • [dt_sc_box]2[/dt_sc_box]lokalno i sistemsko delovanje,
  • [dt_sc_box]3[/dt_sc_box]bez alergena i bez glutena.

[/dt_sc_manual_list]

[/dt_sc_titled_box]